Seminář ČSVE v Příměticích – 2013

Prezentace ke stažení

 

V letošním roce jsme pro již. 5. ročník Semináře ČSVE, který se konal ve dnech 20.-21. listopadu, 2013 zvolili prostory hotelu N poblíž Znojma. Opět jsem tak pokračovali v tradici z minulých ročníků, kdy jsme propojili větrnou energetiku a degustací kvalitních moravských vín.

V letošním ročníku jsme soustředili pozornost především na legislativní změny a přehled aktuálně platných zákonů, které mají a mohou mít zásadní vliv na obor větrné energetiky. Prezentace předsedy ČSVE Mgr. Michala Janečka na téma zhodnocení vývoje oboru větrné energetiky zahájila dvoudenní program, který následně doplnily další přednášky prezentované místopředsedou ČSVE Štěpánem Chalupou, který shrnul změny v souvislosti s aktuálně platnou Novelou zákona o OZE vč. zastavení podpory pro nové zdroje a také znovu přiblížil aktuálně platný systém výkupních cen, který se týká především nových instalací a instalací pro rok 2014. Změnami, které nám přináší nový „Občanský zákoník“ nás provedla prezentace pána Mgr. Jiřího Nezhyby z právní kanceláře Frank Bold - Ak Šikola a partneři. Významným návštěvníkem konference byl opět také RNDr. Martin Bursík, který již dlouhodobě působí jako konzultant ČSVE v oblasti OZE.. Zajímavou prezentaci připravil také Ing. Jan Pledna ze společnosti TÜV SÜD Czech, jehož přednáška byla zaměřena především na praktickou stánku provozu VtE. Česká spořitelna v prezentaci Ing. Martina Barteše účastníkům konference představila své významné aktivity v oblasti financování OZE .Zajímavé byly také inforamce o vývoji OZE na Slovensku, které nám přinesl pan Karol Galek, tímlíder pre Energetiku, strana SaS. Závěr programu prvního dne měl pak patřit náměstkovi Ministra průmyslu a obchodu – Ing. Pavlovi Šolcovi, který se z účasti omluvil. Bohužel nebyl vyslán žádný zástupce, ani jsme se nedočkali stanoviska k našim dotazům na aktuální situaci a připravované kroky Ministerstva.

V druhém dni se prezentace soustředily především na obchodování s elektřinou. Své společnosti a nabízené služby představili zástupci tří obchodníků, kteří jsou aktivní v oblasti výkupu elektřiny z Větrných elektráren v režimu zelených bonusů. Prvním, kdo představil svou společnost a nabízené služby pro provozovatele VTE byl Ing. Jan Palaščák ze společnosti Amper Market, a.s.. Další se návštěvníkům konference představila společnost ERSTE Energy Services, jejíž aktivity v oblasti obchodu s elektřinou prezentoval Ing. Židoň. Závěr z bloku obchodníků s elektřinou patřil Ing. Tomášovi Hartlovi, který představil nabízené služby a společnost E.ON Energie, a.s. V neposlední řadě jsem také byli seznámeni s veletrhem WindEnergyHamburg v Hamburku, prostřednictvím slečny Šimková ze společnosti Naveletrh.

 

Poděkování patří partnerům akce:

          

 

Fotky:

 

 

 

 

» Více informací naleznete v přiloženém souboru – pro stažení souboru klikněte na ikonu vedle nadpisu článku nebo klikněte zde.

Akce




Partneři