Sorry, this article is available only in Czech version.

Ing. Jiří Špičák

 

Ve čtvrtek 14. dubna 2011 Česká společnost pro větrnou energii uspořádala v Pardubickém kraji několik osvětových přednášek o větrné energetice. Dopoledne proběhly dvě přednášky na SPŠ v Chrudimi, odpoledne jsme se pak přesunuli o pár kilometrů dál, do Pardubic, kde jsme byli pozváni na Ekonomicko-správní fakultu Univerzity Pardubice.
Díky aktivitě Mgr. Bati jsme mohli předstoupit před studenty předmětu Environmentální ekonomika a management. Tentokrát se vyjadřuji v množném čísle, jelikož s účastí na této přednášce souhlasila i moje kolegyně Mgr. Pavla Cinková. Pavla je vystudovaná právnička, která se věnuje oblasti povolovacího procesu větrných elektráren a výkladu zákonů a norem přímo se dotýkajících tohoto oboru. Moje standardní přednáška se obvykle pouze letmo dotkne problematiky povolovacího procesu výstavby VtE. Pro tyto studenty to ale nemuselo být dostačující a tak jsem požádal kolegyni, aby si připravila doplňující přednášku na toto téma a já přiměřeně zkrátil svoje vystoupení.
Mgr. Cinková se úkolu zhostila zodpovědně a připravila si poutavou a kvalitní přednášku. Tak usuzuji podle toho, že většina dotazů v navazující volné debatě směřovala na ni. Na závěr jsme ještě studentům rozdali brožury o větrných elektrárnách. Tato osvětová akce se mohla uskutečnit také díky podpoře fondu Zelená energie Skupiny ČEZ.
 

           

 

           

 

Events




Partners