Sorry, this article is available only in Czech version.

Ing. Jiří Špičák

 

Ve středu 25. dubna jsem měl přednášku o větrných elektrárnách na Vysoké škole společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Tato přednáška měla několik specifik.
Přednáška vznikla na základě aktivit samotných studentů, kteří mě oslovili s určitými dotazy z oboru větrných elektráren. Tato debata vyústila v jejich snahu, aby se na akademické půdě jejich školy přednáška o větrné energetice uskutečnila.
Já jsem se do Mladé Boleslavi dostavil s představou, že budu mít klasickou přednášku pro studenty. Již u vchodu mě upozornila směrová tabule, že se bude jednat o diskuzní fórum, což nakonec samotný průběh akce potvrdil.
Na přednášku se dostavilo asi patnáct posluchačů, přičemž studenti nebyli ve většině. Poměrově byla třetina studentů, třetina manažerů přímo z výrobního závodu Škoda auto a zbylá třetina byli ostatní zájemci o danou přednášku.
Vlastní prezentaci jsem trochu upravil, ubral jsem technických informací a přidal jsem více ekonomických věcí a popis povolovacího procesu větrné elektrárny.
Moje přednáška spadala do souboru diskuzních fór, která škola soustavně pořádá. A podle toho také vypadala debata po skončení přednášky. Prezentaci mívám na cca 1,5 hodiny a následná volná debata pak byla na další hodinu.
Snad byli posluchači spokojeni s podanými informacemi. Však na začátku jsem byl upozorněn, že se svojí přednáškou navazuji na předchozí vystoupení významných osobností, jako byli sociální ekonom Tomáš Sedláček, pražský arcibiskup Dominik Duka nebo guvernér České národní banky Miroslav Singer.
 

           

 

           

 

Events




Partners