Sorry, this article is available only in Czech version.

V sobotu 4. června proběhl na pražské Kampě festival Velká výzva, akce na podporu iniciativy Hnutí DUHA se stejnojmenným názvem. Iniciativa Velká výzva podporuje moderní zelená řešení, snížení emisí a zdravější život. Cílem iniciativy je mj. prosazení zákona, který by závazným způsobem zajistil snižování emisí skleníkových plynů a nastartoval tak čistou ekonomiku České republiky.
Na organizaci a programu festivalu se kromě Hnutí DUHA podílely i další organizace a ekologická hnutí, mezi jinými např. Greenpeace, Nesehnutí, ekologický institut Veronica, Člověk v tísni, Arnica a mnoho dalších. ČSVE se festivalu zúčastnila společně s dalšími asociacemi OZE, tj. CZ Biom, CZEPHO, CVEVL, SPVEZ, se kterými spolupracujeme na připomínkování a změnách energetického zákona a zákona o podporovaných zdrojích energie.
Náš společný stánek byl trošku nešťastně umístěn mezi stánky nabízejícími zdravé produkty ke koupi, tedy stranou od ostatních ekologických organizací, kde lidé hledali informace a kde probíhaly dětské soutěže a seznamování nejmladší generace s šetrností k přírodě. I přesto si k nám desítky zájemců cestu našly. Mezi informačními materiály si svoji premiéru odbyla také naše nová brožura VÍTR – ENERGIE BUDOUCNOSTI, připravená k distribuci zejména na Den otevřených dveří větrných elektráren, na který jsme návštěvníky festivalu rovněž lákali.
Celý festival byl doprovázen farmářskými trhy a nabídkou nejrůznějších bio-produktů, jakož i bohatým programem pro děti a zajímavým hudebním programem.
 

 

           

 

           

 

Events




Partners