Seminář o větrných elektrárnách na Karlově univerzitě

Sorry, this article is available only in Czech version.

Bylo to poprvé, kdy Česká společnost pro větrnou energii zastoupená lektorem Ing. Jiřím Špičákem mohla vystoupit se seminářem o větrných elektrárnách na akademické půdě. A to rovnou na nejprestižnější škole v České republice - na Karlově Univerzitě.

 

V pondělí 8.března se uskutečnil seminář pro studenty Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Seminář byl součástí otevřených přednášek pro studenty Katedry životního prostředí a mohl proběhnout díky podpoře RNDr. Sládka.

 

Zúčastnilo se jej 55 studentů, většinou z 2. a 3. ročníku. Samotný přednes trval něco přes hodinu a posluchačům se dostalo informací ze tří tématických okruhů: konstrukce větrné elektrárny – větrná elektrárna a aspekty působení VtE na okolí – energetická koncepce ČR s tím, že nebyl řečen žádný závěr, ale bylo přímo na studentech, aby si vytvořili svůj názor na problematiku větrných elektráren.

 

Tento názor si pak mohli ještě utříbit v otevřené debatě, která proběhla na závěr a která se díky zájmu studentů protáhla. Na závěr ještě připojujeme několik fotografií.
 

            

 

           

 

                                                            

 

Events




Partners