Sorry, this article is available only in Czech version.

Vyhodnocení a průběh plakátové soutěže

 

Mezinárodním dnem Země započala naše Soutěž o nejhezčí plakát s tématem větrná energie, která byla příhodně zakončena 15.06.2012 Mezinárodním dnem větru. Proč zrovna toto téma? Tento rok je totiž vyhlášen Mezinárodním rokem udržitelné energie pro všechny. A větrná energie mezi udržitelné energie právem patří.

 

 

 

 

 

Jak naše soutěž probíhala?

 

Z počátku bylo účastníků málo a už jsme se báli, že o toto téma snad není zájem. V druhé polovině trvání soutěže jsme byli velice mile překvapeni. Najednou jsme byli zavaleni příspěvky, které byly jak malované, tak i kolážově zpracované (od použití peříček, vaty, dřívek až po vysloužilé CD nosiče). Celkem jsme za Ekologické centrum Most a Kralupy obdrželi 50 příspěvků ve všech kategoriích.

 

Příspěvky byly jak domácí, mostecké či kralupské, tak vzdálené, např. Prostějov, Mníšek pod Brdy, Praha, ale nejvzdálenější účastníci byli z Velkých Heraltic, které jsou od Mostu vzdálené 480 km.

 

V Mostě vzbudilo téma soutěže největší zájem u kategorie do 12 let. V Kralupech v kategorii 12 – 18 let. Nejslabší kategorie byla za Most od 18 let a za Kralupy do 12 let. „Dospělácká“ kategorie se musela pro hodnocení spojit, kvůli malému počtu účastníků, s Ekologickým centrem Kralupy.

 

Vyhodnocení soutěže

 

Všechna díla byla velmi originální a kreativní, tudíž byl velký problém všechny spravedlivě ohodnotit a vyhlásit vítěze. V každé kategorii jsme vyhlásili první místa, která budou odměněna cenami, které do soutěže věnovala Česká společnost pro větrnou energii.
 

Dost bylo napínání, zde jsou jména výherců s náhledy jejich prací:

 

 

Za Ekologické centrum Most pro Krušnohoří:


Kategorii do 12 let vyhrává Klára Dvořáková z Prostějova se svým kresleným plakátem:

 

 

Výhercem kategorie 12 – 18 let se stávají tři chlapci Patrik Rakaš, David Čopák a David Jeřábek z Velkých Heraldic, kteří sestavili nástěnku:

 

 

Kategorie nad 18 let se spojila kvůli malé účasti s Kralupy.

 

 

Za Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou:

 

Kategorie do 12 let neměla jediný příspěvek.
 

V kategorii 12 – 18 let vyhrává sl. Hiklová z Kralup n. Vlt. Se svým nápaditým výkresem:

 

 

Vítězem kategorie nad 18 let se stává Helena Krátká z Kralup n. Vlt. Se svým grafickým zpracováním plakátu:

 

 

Všichni výherci budou kontaktováni a bude s nimi dohodnut způsob předání výhry. Osobně v Ekologickém centru Kralupy a poštou z Ekologického centra Most, vzhledem ke vzdálenosti bydliště některých vítězů.

 

Věříme, že jste si spolu s námi příjemně zasoutěžili a něco nového se o větrné energii při práci nad soutěžními příspěvky dozvěděli.

 

Všem úspěšným i neúspěšným děkujeme za účast a připomínáme, že: “Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“

 

Budeme se těšit na další možné setkání při našich soutěžích.


Zpracovala: Barbora Nováková, ECM, VÚHU a.s.
V Mostě dne 26.6.2012
 

 

Events




Partners