Sorry, this article is available only in Czech version.

Inovativní řešení zvyšují potenciál větrné energetiky onshore

Inovace v technice zařízení přináší výrazné zlepšení ve využití větrné energie onshore. Odborníci z řad návštěvníků veletrhu WindEnergy Hamburg se o tom budou moci sami přesvědčit. Od 23. do 26. září 2014 budou na globálním vedoucím veletrhu podávat informace o aktuálních novinkách ve vývoji účinnějšího získávání elektrické energie také v nevětrných a klimaticky extrémních lokalitách přední světoví vystavovatelé. Z celosvětového hlediska přichází v úvahu pro získávání větrné energie stále více lokalit ve vnitrozemí. WindEnergy Hamburg představuje pro globální průmysl optimální možnost dialogu a prezentování novinek, inovativních technologií a služeb. Vedoucí veletrh mapuje celý výrobní řetězec. Na premiéře v září se v areálu Hamburg Messe očekává účast více než 1000 vystavovatelů.
Veletrhu WindEnergy Hamburg se zúčastní mnozí další projektanti, dodavatelé a výrobci, kteří budou podávat informace o technických řešeních state-of-the-art pro zařízení onshore, mimo jiné také Siemens. Koncern nyní dodal 17 přímo poháněných 3-MW turbín do větrného parku na severozápadním pobřeží Japonska. Výrobce Gamesa, který nyní postavil prototyp onshore s výkonem pět megawatt ve španělském městě Alaiz, bude ještě letos instalovat tři z těchto zařízení ve verzi cold-climate v jihofinském městě Salo.

Společná koncepce veletrhu větrné energetiky pro inovativní sektor

Veletržní společnosti v Hamburku a Husumu momentálně uzavřeli smlouvu o spolupráci jakožto pořadatelé veletrhu WindEnergy Hamburg a HUSUM Wind. „Tímto bylo formálně stvrzeno, co jsme paralelně připravovali po několik měsíců – společné řešení pro organizaci veletrhů větrné energetiky“, zdůrazňují jednatelé Bernd Aufderheide z Hamburg Messe und Congress a Peter Becker z Messe Husum und Congress při podpisu smlouvy v Hamburku. Odpovídající dohoda byla uzavřena již na konci dubna 2013. Od té doby se koncepce obou veletrhů dále zdokonaluje a současně se připravuje i realizace.

WindEnergy Hamburg

Od 23. do 26. září 2014 v Hamburku vystoupí mezinárodní vedoucí veletrh větrné energetiky. Veletrhu WindEnergy Hamburg se zúčastní více než 1000 vystavovatelů z celého světa, kteří budou prezentovat své novinky. Mezinárodní vedoucí veletrh větrné energetiky on- a offshore se bude konat každé dva roky v areálu výstaviště Hamburg Messe. Speciálně řešením energetických zásob se bude zabývat odborný veletrh H2Expo, který je do WindEnergy Hamburg také integrován. Od 15. do 18. září 2015 proběhne v Husumu dále veletrh větrné energetiky se zaměřením na národní trh. Veletrh HUSUM Wind se bude konat rovněž ve dvouletém cyklu. Toto tradiční místo uprostřed průkopnické země větrné energie na severoněmeckém pobřeží se postará o intenzivní výměnu informací v branži a vytvoří přidanou hodnotu orientovanou na praxi.

Další informace naleznete na windenergyhamburg.com a husumwind.com 

Media




Partners